حوادث در کلایمر و نحوه پیشگیری از آن
حوادث در کلایمر و نحوه پیشگیری از آن بایستی در اولویت های بخش hse و ایمنی شرکت ها قرار بگیرد. کلایمر در حال حاضر در صنعت ساختمان کاربرد بسیار گسترده ای پیدا کرده است. این دستگاه ها در مدل های پرتابل و منوریل با توجه به کاربری مورد انتظار تولید می شوند. با توجه به ویژگی هایی که دارد در حال حاضر در ساختمان سازی و مخصوصا در بلندمرتبه سازی جایگاه ویژه پیدا کرده است. در ساختمان های در حال ساخت از کلایمر پرتابل به جای داربست استفاده می کنند. دلیل اصلی آن هم ایمنی بالا، توجیه اقتصادی بهتر و افزایش سرعت اجرا است.
در این مقاله ما سعی داریم تا عواملی را که میتواند باعث بروز حادثه در کلایمر بشود را بررسی نماییم. لازم بذکر است که موارد مطرح شده در این مقاله صرفا برای کلایمر استاندارد است و شامل دستگاه های متفرقه نیست.
چه عواملی می تواند باعث بروز حوادث کلایمر بشود و نحوه پیشگیری از آن:
1- عدم استفاده از دستگاه استاندارد.
یکی از مهمترین و اصلی ترین شاخص های ایمنی در کلایمر، استفاده از دستگاه استاندارد است. استاندارد و پروتکل های آن که دارای ضریب ایمنی بالایی در تعریف است، در ایمنی کاربران نقش محوری دارد. متاسفانه در کشور شاهد استفاده از دستگاه های متفرقه در پروژه ها هستیم که دلیل اصلی آن قیمت پایین این مدل دستگاه ها است. همواره تاکید شده است که یکی از دلایل اصلی تفاوت فاهش قیمت کلایمر، در استفاده از تجهیزات استاندارد است. لذا به جد تاکید می گردد که در موقع خرید و یا اجاره کلایمر به این مهم توجه داشته باشید.
2- عدم آموزش اپراتورها و نیروهای کاری.
نیروی کاری و اپراتورها دستگاه، بصورت تمام وقت با دستگاه در ارتباط هستند. برای همین مهم، شرکت های تولید کننده معتبر، در کنار محصولات دفترچه راهنمای کاملی ارائه می نمایند. در این دفترچه کلیه اصول نگه داری، نحوه استفاده ایمن از دستگاه، نحوه کنترل های روزانه و نحوه کنترل های دوره ای، رفع نقص و… تشریح شده است. لذا یکی از تاکیدهای مهم در استفاده از کلایمر، مطلاعه کامل دفترچه و آشنایی با آن است. علاوه بر مورد فوق، بر اساس آیین نامه ایمنی کار در ارتفاع، کلیه نفراتی که به هر نحو در ارتفاع کار می کنند، بایستی دوره های ایمنی کار در ارتفاع را گذارنده باشند. شرکت در این دوره ها جز الزامات آیین نامه وزارت کار است. متاسفانه شاهد هستیم که نیروهای کار بدون هیچ گونه آموزشی از داربست استفاده می کنند و یا در ارتفاع کار می کنند که همین امر می تواند باعث بروز حوادث شود.
3- بازدید دوره ای دستگاه توسط شرکت های مجاز.
کلایمر دارای قسمت های متعدد است. از آن جمله می توان به وینچ ها، کابین، ترمزهای اضطراری، تابلو برق ، سیم بکسل ها اشاره کرد. بازدید دوره ای بخش های مختلف دستگاه و بازدید کارشناسی آن بسیار مهم است. لذا تاکید می گردد که بازدید دوره ای دستگاه را به افراد کاربلد و متخصص واگذار نمایید و هرگز از افراد غیر متخصص بهره نبرید.
4- استفاده غیر مجاز
کلایمر دستگاهی برای حمل نفر است. بر اساس استانداردهای بین المللی از این وسیله صرفا بایستی برای حمل نفر استفاده گردد و هرکز نباید برای حمل بار استفاده شود. هر از چند گاهی شاهد هستیم که در پروژه های ساختمانی از بالابرنما برای حمل بار استفاده می شود. یا اینکه تجهیزات دیگر مانند وینچ بالابر و … به آن اضافه می شود. هرگز به ص.رت غیر اضولی استفاده نکنید و به کاربری دستگاه توجه داشته باشید.
شرکت آلتای با بیش از دو دهه تجربه و استفاده از پرسنل آموزش دیده و نمایندگانی از سراسر کشور، آماده ارئه خدمات و سرویس های دوره ای است. برای دریافت مشاوره فنی با ما در تماس باشید.