کلایمر جایگزین داربست

کلایمر جایگزین داربست صنعت ساختمان یکی از اشتغال زاترین صنایع در کشور است. که این گستردگی و تنوع کار در بخش ساختمان موجب گردیده.  به طور متوسط بیش از 35 درصد حوادث ناشی از کار را به خود اختصاص دهد. بررسیها نشان می دهد علت وقوع اغلب حوادث در ساختمان  ناشی از سقوط از داربست های فلزی می باشد. داربست ساختاری است موقتی که شامل یک یا چند جایگاه اجرایی، اتصالات و تکیه گاه می باشد. که در طی اجرای هرگونه عملیات از قبیل تعمیرات، نماسازی، تمیزکاری، رنگ آمیزی و سایر کارهای مشابه. و به منظور حفظ و نگهداری کارکنان یا مصالح و ابزار در ارتفاع مورد استفاده قرار می گیرد.

سقوط از ارتفاع بزرگترین علت مرگ و میر، 33 درصد، از تمامی مرگ و میرها را در پروژه های ساختمانی به خودش اختصاص داده است. برخورد، گیر افتادن و برق گرفتگی به ترتیب بزرگترین علل مرگ و میر در این حوزه است. سقف و داربست محل های عمده سقوط  است. بخشی از سقوط ناشی از کار روی داربست که مخاطراتی همچون سقوط از ارتفاع ناشي از سرخوردن.، دسترسي ناايمن، فقدان تجهيزات حفاظت از سقوط.

صدمه بواسطه سقوط ابزار و مواد زائد، برق گرفتگي ناشي از تماس با خطوط انتقال نيرو.

صدمه و خراب شدن داربست بواسطه عدم تعادل يا بارگذاري بيش از حد، تخته گذاري ناايمن است. بنابراین سالانه شاهد حوادث ناگواری هستیم که باعث تحمیل هزینه های سنگین مالی و جانی به کارفرمایان و کاربران می گردد. از مهمترین مخاطرات داربست ها فلزی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب و برداشت داربست
  • بالا رفتن و پايين آمدن از داربست
  • لغزيدن يا شکستن تخته هاي سکوي کار
  • بارگذاري نامناسب يا بيش از حد بارگذاري
  • عدم تنظيم کامل سکوها
  • سکوهايي بدون ميله هاي حفاظ
  • نقص نصب تمام اجزاء مورد نياز
  • تماس الکتريکي با سيم هاي بالاي سر
  • حرکت دادن داربست با کارگر روي سکوي کار

در سالهای اخیر تکنولوژی های جدید، در صدد هستند تا جایگزین خوبی بر ای داربستها باشند و بتوانند تمامی مخاطرات اشاره شده را مرتفع نمایند که در این خصوص می توان به انواع بالابرها اشاره کرد که در بازار عمدتا با اصطلاح کلایمر شناخته شده اند. کلایمرها (بالابرنما)در دو بخش مکانیکی و برقی در بازار موجود می باشند. این دستگاه ها با توجه به ویژگی هایی که دارند می توانند کارایی بسیار بالایی داشته باشند . از ویژگی های برتر بالابرهای جایگزین داربست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضریب اطمینان کاری بسیار بالا به دلیل استفاده از سیستم های مختلف امنیتی
  • توجیه اقتصادی بسیار مناسب و بازگشت سرمایه درکوتاه مدت.
  • امکان نصب و راه اندازی آسان و سریع و قابلیت جا به جایی بسیار ساده بدون نیاز به نیروی متخصص.
  • کارایی بسیار بالا و افزایش سرعت عملکرد کاربران و در نتیجه افزایش سرعت پیشرفت پروژه اشاره کرد.

کلایمرها (بالابرنما)مناسب برای کارهای ساختمانی مانند نماکاری، سیمان کاری، نماکاری، تعمیر و نگه داری ساختمان، نماشویی، کارهای صنعتی مانند سایت های پتروشیمی و نیروگاهی و …. بوده و دارای طول عمر زیادی می باشند و حساسیت کاری آنها نیز بسیار پایین است. این نوع بالابر های از سیستم ها مختلف امنیتی بهره برده شده اند که باعث می گردد تا ضریب امنیت کاربران به میزان قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کند. از مهمترین سیستم های امنیتی به کار رفته در این کلایمر ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیستم ترمز گریز از مرکز یا پاراشوت، این سیستم ترمز در مواقع شتاب گیری دستگاه کلایمر برای سقوط وارد عمل شده و از سقوط دستگاه جلوگیری می نماد. این سستم در آسانسورها نیز با نام پاراشوت به عنوان یک سسیتم امنیتی بهره برده شده است.
  • سیستم ترمز لنتی با صفحات لنتی. این سیستم دقیقا مانند ترمز لنتی خودروها عمل می نماید و از شتاب گیری و سقوط دستگاه جلوگری کرده و حالت خود ترمزی در دستگاه ایجاد می کند و باعث می گردد که دستگاه در هر ارتفاعی ثابت باقی بماند.
  • سیستم افزایش دهنده ضریب اطمینان با افزایش بار. هر چقدر بار دستگاه یا به اصطلاح وزن قفسه کاربران زیادتر گردد، این مکانیزم ها باعث می گردند تا حالت خودترمزی در دستگاه تشدید گردد و وقتی بار بیش از حد مجاز به سیستم اعمال گردد، این مکانیزم باعث می گردد تا دستگاه قفل نماید تا از بروز خطرات مختلف جلوگیریی به عمل آید.
  • علاوه برسیستم های ایمنی اشاره شده، سیستم ایمنی مستقلی با نام سیم بکسل امنیتی نیز بر روی این دستگاه ها قرار گرفته است. این سیم بکسل ها کامل مستقل عمل می نمایند و موقعی که هیچ کدام از بخش های مختلف امنیتی اشاره شده، وارد عمل نگردند، این سیستم امنیتی باعث می گردد تا کل مجموعه روی سیم بکسل اطمینان قفل گردد تا از سقوط دستگاه جلوگیری نماید. این سیم بکسل مانند کمربند ایمنی برای مواقع اضطراری عمل می نماید و ضریب اطمینان آنها بسیار بالا بوده و درصد خطای آنها در حد صفر در نظر گرفته می شود.

علاوه بر مسائل امنیتی، استفاده از این نوع بالابرها توجیه اقتصادی بسیار مناسبی برای کارفرمایان و پیمانکاران دارد. قیمت تمام شده این دستگاهها بسیار پایین تر از داربست های فلزی می باشند و این تفاوت قیمت نسبت به پروژه ها و ارتفاع مختلف ساختمان ها متفاوت می باشد که توجیه اقتصادی استفاده از این دستگاه ها برای انبوه سازان بسیار مناسب خواهد بود.

سایه رکود در صنعت ساختمان کشور در طی سال های اخیر به این بخش از صنعت ساختمان کشور بسیار تاثیر گذار بوده است و باعث افزایش هزینه های متعدد برای شرکت های سازنده و پیمانکاران این صنعت شده است. لزوم کاهش هزینه های تولید بدون کاهش کیفیت در ساخت و ساز یکی از بحث های روز صنعت ساختمان کشور می باشد. متاسفانه به دلیل استفاده محدود از تکنولوژی های نوین در صنعت ساختمان شاهد افزایش هزینه های تولید مسکن و کاهش کیفیت تولید هستیم. در شرایط فعلی که لزوم کاهش هزینه های تولید ساختمان برای افزایش قدرت خرید مصرف کنندگان از اهمیت بسیار بالائی برخودارداست، استفاده از تکنولوژی های جدید در ساخت و ساز ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

جایگزین داربست و توجیه اقتصادی و فنی بهتر؟؟

یکی  از فناوری های نوین ساخت و ساز ساختمان، کلایمر( بالابر نما ) می باشد که عمدتا به جای نصب داربست های فلزی مورد استفاده قرار می گیرد. در این مقاله صرفا به بررسی توجیه اقتصادی کلایمر در مقایسه با داربست پرداخته شده است، در مقالات دیگر به سایر مزیت های کلایمر از جمله ایمنی بالا و دیگر مزیت ها پرداخته شده است.

برای بررسی توجیه اقتصادی کلایمر (بالابر نما)در مقایسه با داربست، آمار واقعی از میزان هزینه های برآورد اجرای داربست و اجرای کلایمر در چندین شرکت ساختمانی کشور که در حال حاضر از سیستم کلایمر به جای داربست استفاده می کنند بر اساس نمودارهای تحلیلی ارائه میگردد. جهت بررسی آمار 7 شرکت بزرگ ساختمانی که در حال حاضر جایگزین داربست از کلایمر استفاده می کنند در نظر گرفته شده است و کلیه اطلاعات ارائه شده بر اساس اسناد موجود می باشد.

  • بررسی تحلیلی هزینه خرید داربست در مقایسه با هزینه خرید کلایمر:
    کلایمر جایگزین داربست
    کلایمر جایگزین داربست

لذا از بعد اقتصادی استفاده از کلایمر در مقایسه با داربست باعث کاهش هزینه های این بخش در حدود %300 الی 400% خواهد بود.


 از دیگر مزایای استفاده از  تکنولوژی کلایمر جایگزین داربست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم نیاز به نیروی انسانی متخصص جهت نصب و راه اندازی های متعدد و جابه جایی آنها
  • افزاش سرعت پیشرفت کاری به دلیل عدم وجود محدودیتهای مختلف داربست ها مانند بلند کردن تخته و ….
  • قابل استفاده در نما های مختلف مانند نماهای قوص دار بدلیل امکان تغییر فرم قفسه کاربران

امید است تا با استفاده از تکنولوژی های جایگزین_داربست ها در صنعت ساختمان کشور، شاهد کاهش آمار بالای تلفات انسانی ناشی از استفاده از داربست ها باشیم و همچنان که اشاره نیز گردید استفاده از این تکنولوژی های جایگزن  دارای مزایای بسیار زیادی خواهند بود که  توجیه استفاده از این تکنولوژی جایگزین را دو چندان خواهند نمود.

در نمودارهای زیر سیستم کلایمر با داربست مقایسه شده است.
Untitled-111

جدیدترین مقالات
کلایمر آلتای
طراحی انوع کلایمر ، کلایمر منوریل| بالابر| آسانسور کارگاهی
کلایمر | آلتای توسعه
آدرس ما:

تهران | فردوس شرق | انتهای خ ابراهیمی| پژوهشکده سوانح طبیعی | واحد11

شماره تماس ما:

021-66123616 09120883616

ایمیل ما:

altay.climber@gmail.com